• Instagram
 Volg mij op Instagram | @thornspic
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Informatie

Over mij.

Ik ben hobby fotograaf en richt me vooral op het (wild)leven in natuur, op bloemen en insecten (macro) en op landschappen.

Ik fotografeerde, zoals de meeste mensen, tijdens de vakanties en zo af en toe eens onderweg of tijdens bijzondere omstandigheden zoals in de herfst en na sneeuw. Tijdens mijn vakanties in Schotland, Engeland en Wales kreeg  ik steeds meer interesse voor de vogels en het wildleven. Ook thuis zat ik steeds langer achter mijn Canon SX 10 bridgecamera om de vogels te fotograferen.

Ik kreeg de smaak echt te pakken na een workshop bij natuurfotograaf Steven Ruiter. Hij adviseerde mij om de Canon 7D met een 300mm objectief aan te schaffen.  Toen ik dat aanschafbedrag in 2010 bij elkaar had gespaard kon ik echt “los” in de fotografie 2009 en leerde mijzelf de beginselen van de fotografie. In 2013 heb ik de 300mm omgeruild voor een Canon zoomlens 100-400mm. Hiermee kon ik meer spelen met de composities en werd mijn bereik groter.

Mijn favoriete onderwerpen zijn zoogdieren, vogels en landschappen. Met mijn foto’s wil ik de schoonheid van de natuur laten zien zoals het om ons heen ontdekt kan worden.

Hoe ga ik te werk?

Tijdens het “werken” in de natuur ga ik altijd voorzichtig te werk en probeer ik zo min mogelijk verstoring te veroorzaken. Door een rustige benadering van vogels en dieren laten ze je vaak redelijk dichtbij komen. Soms moet je echter uren zittend en/of liggend, onder een camouflagenet, geduld hebben om je doel, die ene spectaculaire foto, te bereiken.

Deze website is niet alleen voor mij een fotoboek om in te bladeren en herinneringen op te halen van de soms bijzondere omstandigheden waaronder de foto’s zijn gemaakt, maar geeft de bezoeker ook de kans om mee te genieten van al het moois wat onze aarde ons te bieden heeft.

Puur natuur.

Fotografie is een belangrijke en vooral leuke hobby die veel tijd kost. Ik leer nog iedere dag van feedback, van professionals en van vrienden die de moeite nemen om me iets bij te brengen. Vooral op het gebied van macro fotografie en fotobewerking heb ik nog veel te leren. Mijn foto’s zijn meestal zo puur mogelijk. Geen trucs met andere achtergronden etc. Dat is niets voor mij. Een foto wat na bewerken, zoals de belichting, het contrast iets ophalen of een spetter of vuiltje wegwerken, is wel het maximale wat ik er aan doe. Wat je ziet op de foto is zoals ik het door de camera gezien heb!

Mocht je geïnteresseerd zijn in één of meerdere foto’s, laat het me via de mail weten dan neem ik contact met je op.

Veel kijk plezier.